İşitme cihazları, işitme kayıplı bir kişinin sosyal çevresi ile iletişiminin devamı ve konuşulanları anlama kabiliyetinin korunması için önerilen ve uygulanan medikal ürünlerdir.

İşitme cihazları ANALOG ve DİJİTAL işitme cihazları olmak üzere ikiye ayrılır. Analog işitme cihazları , dış sesleri tamamen yükseltirken; dijital işitme cihazları yazılım bazlı çalışırlar ve sesleri işlemler, süzdürür ve kişinin konforlu dinlemesine olanak sağlayacak şekilde kulağa iletirler. Günümüz teknolojisinde dijital işitme cihazları oldukça hızlı bir gelişim içindedir ve her geçen gün sağlanan yeniliklerle konuşmaları daha iyi ayırt edebilme avantajlarının yanı sıra, kullanıcının modern yaşantısına uygun teknolojik özelliklerle donatılmaktadırlar.

İşitme cihazları üç ana bölümden oluşur: Mikrofon, Amplifikatör ve Hoparlör. Mikrofon(lar) dış ortamdaki sesleri alır ve amplifikatöre iletir. Amplifikatör (ve işlemci) bu seslerin işlemlenip yükseltilmesi görevindedir. Son olarak yükseltilen sesler, hoparlör aracılığıyla kulağa iletilir. Kulağa iletim sırasında çeşitli materyaller kullanılır, bunlar: kulak kalıpları, hortum ve boynuzlar, tüpler ve domlar olabilir. İşitme cihazları güç kaynağı olarak işitme cihazı pilleri kullanırlar.

×
Merhaba, İşitme cihazları hakkında bilgi almak ister misiniz?

E-Bültenimize Katılın