İşitme cihazları işitme yetinizi geri getiremez. Duymakta zorlandığınız sesleri duymanıza yardımcı olarak işitme duyunuzu geliştirir.

İşitme cihazları kulak içine kulak arkasına ya da kulak kanalı içine takılabilir. Kulağın arkasına (BTE) takılan işitme cihazı kulağınızın üst kısmına asılır ve kulağın arkasına dayanır. Bir tüp, işitme cihazını, kulak kanalınıza uyan kulak kalıbı adı verilen özel bir kulaklığa bağlar. Bu tip bir cihaz, her yaştan ve hemen hemen her türlü işitme kaybı olanlar için kullanılabilir. İşitme cihazları kulağınıza o kadar rahat oturur ki bir süre sonra onların farkında bile olmazsınız. Tam otomatik olan bu cihazlar ile işitme hiç bu kadar doğal olmamıştı.

ITE işitme cihazı uygulaması sırasında kullanılan kalıp, kulak şeklinize tam oturması için size özel olarak üretilir. Bu kalıp tüm önemli parçaları içinde barındırdığı için sürekli seyahat halinde olan kişiler için kullanım kolaylığı sağlar.Estetik kaygı taşıyan işitme kaybı olan hastalarımız, işitme cihazının çok küçük olmasını ya da kulak içinde olmasını istemektedirler. Kulak içi cihazların çıkış sebebi de büyük ölçüde bu estetik kaygıların neden olduğu bir sonuçtur.

×
Merhaba, İşitme cihazları hakkında bilgi almak ister misiniz?

E-Bültenimize Katılın